english

facebook
twitter
blogspot
info


Aan het aantal sterrren kun je zien of de cursus geschikt voor je is of niet, bij twijfel kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


* beginner
** gemiddeld
*** ervaren
**** gevorderd

Workshop kLeur bekennen 9 april
Breiervaring: 

 

Workshop Kleur bekennen door Jan Herman Lamers van Kleurlab.


Het kiezen van de juiste kleuren voor een brei- of haakproject kan soms een nachtmerrie zijn. Welke kleuren combineer je nu met die ene bol wol die je al had, waar pas je de gekozen kleuren toe in het patroon en ‘vloeken’ de kleuren dan niet met elkaar? Of kies je uiteindelijk maar exact dezelfde kleuren als die uit het patroon?

 

Bij deze uitgebreide workshop leer je hoe je kleurencombinaties kunt samenstellen die harmoniëren of juist fraai contrasteren. Daarvoor duiken we eerst in de theorie om die later toe te passen in combinaties waarbij we vooraf bepalen welke uitstraling die combinatie moet hebben. Harmonieus, bont, contrastrijk, rustig……. Je leert over de achtergrond van kleurharmonie en waarom bepaalde combinaties werken en andere niet. De theorie die we gebruiken stamt van Johannes Itten.

 

Programma:

 

We beginnen met het kiezen van kleuren voor je brei- of haakproject waarbij we ons laten inspireren door afbeeldingen. Daarna gaan je jouw gekozen afbeelding analyseren op kleur; wat is de hoofdkleur, wat zijn de bijkleuren en wat zijn de accentkleuren. Is een hoofdkleur een hoofdkleur door de aanwezige vierkante centimeters of door de belangrijkheid in de kleurbalans?

Daarna gaan we een afbeelding bekijken en daar de bijpassende kleurstalen (of wolstalen) bij zoeken. Hierbij kijk je weer naar wat de hoofdkleur is en hoe je dan omgaat met de andere kleuren.

Ook zal het vertaal probleem aan de orde komen. Niet iedere kleur kun je in de stalen terugvinden, net zoals je niet elke gewenste kleur wol van een bepaalde kwaliteit kunt vinden. Daar zal je een vertaalslag in moeten maken die ook invloed heeft op de rest van de kleuren. Aan het eind heeft iedereen een fraai moodboard met een uitgewerkte kleurstelling.

 

-Lunch-

 

We vervolgen de middag met kiezen van kleuren voor een brei- haakproject, alleen pakken we het nu aan met een systeem. In de ochtend werk je meer vanuit het gevoel, nu ga je vanuit het kleurensysteem van Johannes Itten aan de slag. We staan stil bij wie Itten was en waar zijn kleurenleer voor staat. Aan de hand daarvan onderzoek je een paar contrasten van Itten in kleurstalen (of wolstalen).

Van die contrasten wordt er eentje gekozen die vertaald wordt naar een patroon dat we eerst gaan uitschrijven. Als afsluiting breien/haken we het zelf ontworpen patroon. Ook is er de mogelijkheid om persoonlijke kleurproblemen op te lossen door bijvoorbeeld te kijken naar garens die je gekocht hebt en die je later toch ‘lelijk’ vond.

 

 

De workshop is inclusief:

- 5 uur les

- lunch

- oefenmateriaal

- drankjes en lekkers tijdens de les

 

 

Kosten: € 90,00 p/p 

Tijdens workshops krijg je 10% korting op alle wol, die je aanschaft ten behoeve van de workshop (uitgezonderd uitverkoopartikelen).

 

Waar:  Recht en Averecht 

Sonsbeeksingel 112

6822BJ  Arnhem

 

 

Wanneer: zondag 9 april 2017

10:30 - 16:30 uur

 

 

Zelf meenemen: pen en papier voor eventuele notitie’s.

 

 

Hoeveel plaatsen: min. 6 deelnemers, max 10 deelnemers. Je krijgt uiterlijk 1 week van tevoren te horen of de cursus doorgaat. 

 

 

Indien je je alleen aanmeld voor een workshop dan kun je bij het afrekenen op 'cursus afrekenen' klikken!

 

 

 

Jan Herman Lamers

Na een studie aan de lerarenopleiding textiele werkvormen en aan de modeacademie te Arnhem heeft Jan- Herman jarenlang ervaring opgedaan in de Nederlandse mode-industrie. Veel gereisd in het buitenland en daarmee heeft hij de mode en het textiel in al zijn facetten ervaren. Het gebruik van kleuren en hun werking op elkaar heeft hem altijd geïnteresseerd. Bij de

bedrijven waar hij werkte, was hij altijd verantwoordelijk voor de kleurenkaarten voor het komende seizoen.

Daarvoor bezocht hij heel lang de beurzen en bijeenkomsten in Parijs en Florence.

Op een gegeven moment merkte Jan-Herman dat hij de mode niet meer zo interessant en te ‘dictatoriaal’ vond: “De eigen smaak van iemand is een veel mooier uitgangspunt om op kleurgebied mee te gaan werken. En dat is precies wat er in mijn workshops gebeurd. Werken vanuit je eigen smaak, soms op gevoel, soms met systeem. En door een carrière-switch heb ik sinds 8 jaar weer tijd en zin om te breien! Dus ook voor technische vragen kun je bij mij terecht!”BestelmogelijkhedenaantalPrijs 
€ 90.00