english

facebook
twitter
blogspot
info


Aan het aantal sterrren kun je zien of de cursus geschikt voor je is of niet, bij twijfel kun je natuurlijk altijd contact met ons opnemen.


* beginner
** gemiddeld
*** ervaren
**** gevorderd

Visible mending 9 maart
Breiervaring: */**
DE INSCHRIJVING VOOR DEZE WORKSHOP IS GESLOTEN 
Visible mending door Evelien Verkerk.

Evelien Verkerk is naast expert op breigebied ook specialist in maas- en stoptechnieken. Je kent haar misschien van de Brei- en Haakdagen of van www.nederlandsgebreid.nl.

 

Visible mending ofwel het kleurig en opvallend repareren van je kleding is een trend aan het worden. Je geeft een persoonlijk accent aan je kleding en verduurzaamt die tegelijkertijd.

 

Op breiwerk is het stoppen en mazen vooral een hele leuke versierende techniek die je op allerlei manieren kunt toepassen. Je kunt denken aan het doorstoppen van steken in je breiwerk zodat je een soort weefsel krijgt of je kunt motieven mazen over je breiwerk heen. Het resultaat is behalve dat het een dunne plek verstevigt of een gat dichtmaakt ook heel erg mooi om te zien. Je kunt ook grotere stukken inbreien en dat opent een zee van mogelijkheden.


Programma:


In de workshop leer je de basistechnieken om gaatjes in breiwerk te repareren, maar dan op een eigentijdse manier. Dus niet zo onzichtbaar mogelijk, maar juist leuk opvallend.

 

Als je met deze technieken aan de slag gaat, ben je nooit meer bang voor doorgesleten ellebogen en tenen of voor mottengaatjes, want dat geeft je juist de kans om er iets leukers van te maken!

 

En je hoeft natuurlijk niet eerst een gaatje te hebben om die saaie trui een facelift te geven met kleurig maas- of doorstopwerk!

Je leert doorstoppen, een gaatje stoppen, versterkend mazen en een gat mazen of inbreien.

 

Je mag een gebreid kledingstuk met gat of dunne plek meenemen voor advies, maar in de workshop krijgt iedereen een gebreid lapje van sokkenwol om op te oefenen. Je mag ook extra zelf gebreide lapjes meenemen als je dat wilt, maar er wordt wel in geknipt!De workshop is inclusief:

- 2 uur les

- oefenmateriaal

- drankjes en lekkers tijdens de les

 

 

Kosten: € 45,00 p/p 

Materiaal en gereedschap zijn aanwezig. Het is wel belangrijk dat je in ieder geval een beetje kunt breien. 

 

Tijdens workshops krijg je 10% korting op alle wol die je aanschaft ten behoeve van de workshop (uitgezonderd uitverkoopartikelen).

 


Waar: 

Recht en Averecht 

Sonsbeeksingel 112

6822BJ  Arnhem

 

 

Wanneer:

donderdagavond 9 maart 2017

19:30 - 21:30 uur


Zelf meenemen: pen en papier voor eventuele notitie’s.

Je mag een gebreid kledingstuk met gat of dunne plek meenemen voor advies, maar in de workshop krijgt iedereen een gebreid lapje van sokkenwol om op te oefenen. Je mag ook extra zelf gebreide lapjes meenemen als je dat wilt, maar er wordt wel in geknipt! Hoeveel plaatsen: min. 5 deelnemers, max 8 deelnemers. Je krijgt uiterlijk 1 week van tevoren te horen of de cursus doorgaat. 

 

 

Indien je je alleen aanmeld voor een workshop dan kun je bij het afrekenen op 'cursus afrekenen' klikken!


DE INSCHRIJVING VOOR DEZE WORKSHOP IS GESLOTEN 
BestelmogelijkhedenaantalPrijs 
€ 45.00